Aktier for begyndere

Det kan godt være forvirrende at finde rundt i handel med aktier hvis du er nybegynder. Der er dog rigeligt med hjælp at hente, så tvivl ikke. Der findes et utal af blogs, bøger, e-bøger, og opslagsværker der alle kan hjælpe dig med dit aktieeventyr, lige meget om du er helt grøn, eller erfaren med aktier. Derfor er det dog endnu mere vigtigt at sortere i dine informationskilder, og møde information med et kritisk øje.

Denne artikel giver dig et overblik over nogle af de ting du skal have styr på, når du handler med aktier. Vi stiller skarpt på beskatningen af dine aktier, der af og til kan være indviklet. Du kan dog spare en del i din aktiebeskatning hvis du ved hvad du skal gøre.

Hvad er en aktie?

En aktie er en del af en virksomhed. Hvis du ejer aktier i en given virksomhed, ejer du i princippet en andel af den virksomhed. Personer der ejer aktier i virksomheder, betegnes som aktionærer. Jo flere aktier du ejer, jo mere af en virksomhed ejer du. Det er derfor at mange ejere og stiftere af virksomheder ejer 51% af aktierne i virksomheden, for at beholde magten i deres firma.

Det er ikke alle firmaer du kan eje aktier i. Hvis du vil omdanne din virksomhed til at folk skal kunne investere i dine aktier, skal du kunne mønstre en selskabskapital på mindst 400.000 kr. Dette er beløbet der skal betales for at stifte et kapitalselskab.

Beskatning af din nye indkomst

Når du investerer i aktier, eller andre online investeringer, f.eks. valutahandel eller Futures, er det beskatningen af dit afkast du skal være opmærksom på. Dette indebærer det årlige tab eller udbytte på dine investeringer. På de fleste af dine investeringer beskattes du først når du indkasserer gevinsten. Du kan som nævnt handle på mange forskellige markeder, og hvis du handler på en god platform, kan du ofte få hjælp til hvordan du skal oplyse dine indtjeninger for at blive beskattet korrekt. Dette er tilfældet på Saxo Banks prisvindende platform, hvor du bl.a. også kan handle med forex. Besøg hjemmesiden her.

Det er nemt at investere online

På en online platform er det altså nemt at komme i gang med at investere dine penge. Du kan nemt oprette en profil, og de fleste steder kræver intet minimumbeløb på dine investeringer for at komme i gang. Hvis du søger mere information om hvor nemt det er at investere online, findes der som førnævnt mange blogs og podcasts der dagligt opdaterer dig på hvad der er op og ned på online investering.