Aktier for nybegyndere: Sådan får du succes med din aktiehandel

Det kan være en svær størrelse at gennemskue, hvordan man får succes med aktiehandel især hvis man er helt grøn inden for dette komplekse felt. Denne guide vil give dig nogle råd med på vejen, så chancen for at opnå succes med din aktiehandel er større, selvom du er nybegynder.

 

Tjen penge på at investere i aktier

Når du køber en aktie, så bliver du reelt set medejer af virksomheden, og dermed har du ret til en del af et eventuelt overskud, som bliver afregnet hvert år. Du kan også tjene på aktier ved at købe og sælge dem på de rigtige tidspunkter.

 

Sæt dig ind i tingene inden du investerer

Du får den absolut bedste start på dine investeringer, hvis du på forhånd har sat dig ind i tingene: Kend de vigtigste begreber inden for aktiehandel og lav på forhånd research om virksomheden, som du har i tankerne at investere i. Du skal for eksempel kende til begreberne Bull-marked, C20, SmallCap, MidCap og Gearing inden du kaster dig ud i et investeringseventyr.

 

Lær at handle med aktier

Når du føler dig klar til at investere i din første aktie, så er det nemmest og hurtigst for dig, hvis du gør det online. Fordelen ved at handle online er nemlig, at det går utrolig hurtigt fra at du har trykket på knappen til at din ordre er blevet registreret på Børsen.

 

Find dit sted at købe aktier

Der er utrolig mange handelsplatforme på markedet, hvorfor mulighederne er mange. Men ikke desto mindre har

Dansk Aktionærforening anerkendt nedenstående tre platforme, som de tre bedste i 2017:

  1. Degiro

Degiro er kendt for at være en simpel platform og deres trækplaster er prisen. De tilbyder nemlig markedets billigste kurtage, som i øvrigt også er et begreb, som du skal kende, inden du kaster dig ud i at investere. Degiros kundeservice er dansk, hvilket er endnu en fordel ved at vælge denne platform. Men på den anden side er en af ulemperne, at der ikke er en automatisk indberetning til SKAT

  1. Nordnet

Nordnet er kendt som en innovativ platform som år efter år er blevet kåret som årets platform. Selvom Nordnet blot blev kåret som nummer 2, er det stadig en populær og god platform. Siden er nemlig kendt for at være meget brugervenlig, hvilket kan være en stor fordel, hvis man er nybegynder inden for aktiehandel. Platformen er skabt direkte til private investorer, hvilket kommer til udtryk ved at de blandt andet har et superlån, hvor du kan låne penge til dine kommende investeringer. I modsætning til Degiro har Nordnet en automatisk indberetning til SKAT, hvorimod de ikke har markedets laveste Kurtage.

  1. SaxoTraderGo

Platformen er kendt for at være mere avanceret end de andre, men hvis du synes at informationer og analyse er spændende, så er dette formodentligt den rette platform for dig. Handelsmulighederne er mange og du har de bedste analyseværktøjer stillet til rådighed. Til gengæld er platformen meget avanceret for nybegyndere og har heller ikke markedets laveste kurtage.