Betal mindre i skat af din investering med en aktiesparekonto

Har man sat sig bare en lille smule ind i aktiereglerne, så kommer det sikkert ikke bag på nogen, at man skal betale beskattet af aktieindkomsten, men med en aktiesparekonto har du mulighed for at betale mindre i skat af din investering.

Det er altid en god idé at investere

At investere sine penge er altid en god idé, også selvom der skal betales skat af aktieindkomsten. At investere er en måde af få penge til at blive flere, og det er langt de fleste, der synes, at denne løsning er langt mere attraktiv, end at lade sine penge miste værdi ved at blive stående på kontoen. Der er selvfølgelig færre risiko forbundet med at lade pengene stå på kontoen, men pga. Inflation i samfundet så vil pengene med tiden miste mere og mere af deres værdi, og så har man pludselig ikke råd til det samme, som man havde for bare få år tilbage.

Det kan altså godt betale sig at investere, selvom man skal betale skat af indkomst, og laver man ovenikøbet en langsigtet investering, så får særligt gavn af renters rente, som sikrer at værdien af din formue forøges.

Selvom vi i Danmark er vant til at betale skat af alt, hvad vi tjener, så er det de færreste, der siger nej til en mulighed for at betale mindre i skat. Med en aktiesparekonto har du mulighed for at betale mindre i skat af din investering.

Hvordan fungerer en aktiesparekonto?

Når du investerer, så er det vigtigt at vide, at du bliver beskattet af dit årlige udbytte samt kursgevinster. Din aktieindkomst beskattes med 27%, hvis indkomsten er under 54.000 kr., men har du tjent mere end 54.000 kr. På dine aktier, så beskattes aktieindkomsten med 42%. Det er altså en høj procentdel af din aktieindkomst, som går til skat.

En aktiesparekonto fungerer på mange måder ligesom en børneopsparing. En aktiesparekonto består af en almindelig konto, som tilknyttes et værdidepot. Ved at oprette en aktiesparekonto kan du nøjes med at betale 17% i skat i stedet for de 27%. Du får samtidig 17% i fradrag for eventuelle tab, som der er mulighed for at trække fra et fremtidigt afkast.

Hvad kan man investere i med en aktiesparekonto?

Med en aktiesparekonto har du mulighed for at investere i enkeltaktier samt aktieindkomstbeskattede investeringsselskab.

Det du skal være opmærksom på, når du opretter en aktiesparekonto er, at du kun kan investere 50.000 kroner om året. Netop af denne grund er det ikke alle, der synes at en aktiesparekonto er lige smart, men den oprindelige tanke bag aktiesparekontoen var at få flere til at investere. Så hvis du er ny på aktiemarkedet, så kan det i høj grad godt betale sig at oprette en aktiesparekonto.

Når du har en aktiesparekonto, så kan du sagtens hæve fra kontoen i løbet af året, og hvis du har tjent på dine investering, så reserverer kontoen automatisk et beløb til skat, så du ikke risikerer at skulle betale penge tilbage til skat, som du allerede har brugt.

Det er endnu ikke alle handelsplatforme, der tilbyder en aktiesparekonto, men Saxo Bank som er en af landets største handelsplatforme har valgt at satse stort på aktiesparekontoen. De tilbyder ovenikøbet en gratis platform, hvor man kan oprette en aktiesparekontoen, så man allerede fra start har de bedste forudsætninger for at komme i gang med at investere.