Aktieselskab

En virksomhed kan vælge at omdannet til et aktieselskab, hvor virksomhedens værdi bliver udstødt i værdipapirer. Det koster 500.000kr at lave et aktieselskab, enten i rede penge eller via en værdiansættelse i firmaet.
[wp_ad_camp_1]
At være et aktieselskab er ikke ens betydende med at man er børsnoteret. At blive børsnoteret er noget man umiddelbart gør for at skaffe kapital, hvorved man udsteder nogle aktier på børsen. Her mister ejerne en del af aktieandelen, men får til gengæld ny kapital til virksomheden. Virksomheder har en interesse i til hver en tid at opretholde minimum 51% af aktierne, og således have aktiemajoriteten.

Der er naturligvis også forbundet en vis respekt ved et aktieselskab, som kan være rart at have hvis man fx skal ud og hente kapital. Der viser en vis seriøsitet. Men ofte vil et APS være tilstrækkeligt. Der skal laves regnskab ligeså snart man opretter et selvskab.

Det er vigtigt at huske på at der kun er de aktier til salg på børsen som der er folk der vil sælge. Hele det børsnoterede aktieselskab er således ikke på børsen hele tiden i form af aktie til salg. Den omsætning der foregår fra dag til dag, består udelukkende at dem der lige nu vil købe og sælge.