Gennemsnitskurs

Man kan ikke bare forvente at man kan få de aktier man gerne vil have på et givent tidspunkt. Derfor er man ofte nødt til at lave en markedsordre, som så vil blive fyldt ud efter hvor mange aktier der er til salg. Selvom en aktier står i 100, kan man derfor sagtens risikere at ens ordre først bliver fuldt ud et point højere eller lavere.
[wp_ad_camp_1]
Når du løbende køber en aktie der viser styrke, kan du lægge alle priserne sammen og finde frem til en gennemsnitskurs. Det kan godt være at du har købt nogle aktier i kurs 107, men hvis du også har købt aktier i 102, vil din gennemsnitskurs ligge derimellem, og således vil du på papiret stadig have lavet en god handel selvom du fx skulle vælge at sælge i kurs 107.

I de fleste tilfælde vil du arbejde med en gennemsnitskurs af dine handler, frem for en ren kurs. Dette skyldes at jo større en ordre er desto sværere bliver den at fylde ud. Samtidig er det meget god praksis, lige at lægge følere ud på markedet, for at se om du nu også har ret i kurs 100, har du det, kan du så tilføje flere i kurs 101.