CFD’er: hvad er det og fordele ved at handle med dem

Dette indhold er sponsoreret 

Hvis du har lidt erfaring med aktiemarkedet, har du måske hørt om CFD’er. Men hvad er det egentligt og er det en god idé at handle med CFD’er, hvis man er en privatperson? CFD betyder Contract for Difference, og er en kontrakt mellem to parter. CFD’er er ikke det samme som en aktie, men handel med CFD’er fungerer på samme måde som handel med aktier – du får afkast, når aktierne stiger og taber, penge når værdien falder. Hvis du kender til aktiemarkedet vil handel med CFD’er derfor virke lige til. Handl med CFD’er på en platform, hvis CFD’er lyder som noget for dig og du er parat til at tage dine investeringer til et nyt niveau.

Hvad er en CFD?

En CDF er et såkaldt derivat. Det vil sige at kontraten, som er det du køber, når du køber en CDF, følger et underliggende aktiv. Det kan for eksempel være en aktie i en virksomhed. Det er det underliggende aktiv, der styrer din CDF’s prisudvikling. Hvis du for eksempel har købt en Apple-CDF, vil din CDF stige i værdi, hvis Apple-aktien stiger. Og du kan, ligesom når du sælger aktier, vælge at sælge din CDF, når værdien af den er steget og du kan få et afkast ud af salget. Det kan måske virke mærkeligt at købe en kontrakt, frem for en aktie i en virksomhed, men der er faktisk mange fordele ved CDF’er. 

Fordele ved at handle med CFD’er

Hvis du handler med CFD’er kan du “shorte”. Når du shorter, satser du på, at det underliggende aktiv falder i værdi. Det vil sige, at du kan handle, når det underliggende aktiv falder i værdi og stadig tjene penge. Hvis det derimod stiger, taber du penge. Derudover har du også adgang til flere markeder end ved normal aktiehandel, bla. kryptovaluta, landbrug, råvarer og metaller. Når man handler med CFD’er, er der som regel også meget lavere handelsomkostninger end ved aktiehandel, hvilket betyder at du kan foretage flere handler uden dyre omkostninger. 

Sådan kommer du i gang

Første skridt er at oprettet en konto på en online handelsplatform. Der er mange at vælge imellem, så forsøg at sætte dig ind i, hvordan de hver især fungerer, og hvilken du synes er mest brugervenlig. Dernæst skal du oprettet en bruger på platformen du har valgt, og have indsat penge og valideret din konto, før du kan gå i gang. Når du handler med CDF’er, handler du med margin, hvilket vil sige at du skal have penge på din konto, efter du har investeret. Dette betyder, at du binder en mindre del af dine værdier, som garanti for den samlede position.