Cyklen – det foretrukne transportmiddel for mange i Norden

Cyklen. Et transportmiddel som anvendes af utrolig mange i dagligdagen, og som du som borger i Danmark ikke kan komme udenom. Selvom der er delte meninger om cykling, og det er meget forskelligt fra person til person hvor meget cyklen anvendes, så er det alligevel 90% af den danske befolkning som ejer en cykel. Vidste du at danskerne er nr. 2 på det land i verden som cykler mest, kun overgået af Holland?

Cykelkulturen, og vores brede anvendelse af cyklen, er uden tvivl noget som er helt specifikt og specielt ved den danske kultur. Som amerikaner eller englænder, kan det være overraskende at komme til Danmark og opleve vores cykelkultur, og populariteten af cykler. I Danmark elsker vi at cykle, og det er faktisk sådan at 90% af den danske befolkning ejer en cykel. Det er altså 9 ud af 10 mennesker. Når man tænker over det er det måske alligevel ikke så mærkeligt. Som opvokset i Danmark er det en helt normalt til at vores opvækst og barndom at cykle til og fra børnehave, skole, fritidsaktiviteter, venner og meget mere.

Danske børn fødes med fødder på pedalerne

Det er vores foretrukne transportmiddel, og man lærer helt fra barnsben at lære at cykle. De små løbecykler uden pedaler, er utrolig populære, og det siges også at danske børn er født med fødderne på pedalerne, fordi de næsten kan cykle før de kan løbe. Med alderen er der flere og flere som måske overgår til biler, knallerter eller måske motorcykel, af forskellige årsager, men langt beholder cyklen som reserve derhjemme. Hvis du som mange efterfølgende bliver vild med motorcykler, bør du tjekke Qvalemc hvor du kan læse en masse nyheder og informationer om motorcykler.

Selvom at cykling også er udbredt i resten af norden, så er der alligevel ikke ligeså mange i Sverige og Norge der ejer en cykel, eller som normændene kalder det, en sykkel, end der er i Danmark. Faktisk er Danmark nr. 2 på listen over de lande som cykler allermest, kun overgået af Holland. Den udbredte brug af cykler, skyldes måske manglen på bakket landskab, som Danmark og Holland har tilfældes. Hvem ved? Uanset hvad så er det praktisk og godt for miljøet at cykle, og det er uden tvivl en stor del af den danske kultur. Mange turister fortæller at cykelkulturen i København, i sig selv er en oplevelse, og noget som er værd at opleve.