Fagforening

Hvis du har oplevet uoverensstemmelser på din arbejdsplads mellem dig og din arbejdsgiver eller blot står og mangler hjælp i ansættelses- eller aftrædelsesforhold, så hjælper fagforeningen dig i sådanne situationer.
[wp_ad_camp_1]
Grundlæggende er en fagforening en organisation, der varetager sine medlemmers interesse på områder som løn, uddannelse og arbejdsmiljø. Fagforeningerne yder juridisk bistand og rådgivning, hvad enten der skulle forekomme problemer ved ansættelse eller aftrædelse. Fagforeninger har juridiske konsulenter ansat, der kan hjælpe dig i en forhandlingssituation, så du på denne måde kan opnå den bedste aftale med din arbejdsgiver.

Mange fagforeninger tilbyder også kurser. Disse kan have til hensigt at udvikle dig personligt, styrke dine kompetencer eller noget helt tredje.

Foruden de individuelle aspekter, en fagforening rummer, så er det en samling af mange lønmodtagere inden for samme branche, hvorved det bliver til en organisation, der får en kollektiv magt. De står sammen i situationer med strejke eller lockout. Fagforeninger tager også del i overenskomstforhandlinger og varetager altså alle lønmodtagerens interesse. De har tilmed også en politisk magt grundet deres medlemstal, og på denne måde kan de være med til at påvirke politikkerne i spørgsmål om eksempelvis arbejdsmiljø.

Det er nemt at blive medlem af en fagforening. Du skal betale et mindre kontingent. Studerende kan oftest blive fritaget fra at betale kontingent.