Læg en god investeringsstrategi

Når man skal investere på nettet, så er det en god ide at fokusere meget på at lægge en god investeringsstrategi. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvad du skal tænke på, og hvordan du går frem for at lægge en god investeringsstrategi – uanset hvad du skal investere i online.

Hvad slags investor vil du gerne være?

Investeringsstrategier handler i det store og det hele om, hvad slags investor man gerne vil være. Der findes mange måder at investere på, og det er helt essentielt, at man finder en vej, der passer for en.

Man fokuserer gerne på to hovedmåder at investere på, nemlig aktivt eller passiv. Derfor skal du tænke over om du gerne vil være en aktiv eller passiv investor, eller om du måske vil lægge en strategi, der muliggør begge dele.

Især i forbindelse med aktier og fonde, bliver man tit fokuseret på det, der kaldes en passiv investeringsstrategi. Det vil sige, at man investerer i noget nu, der ikke nødvendigvis giver afkast, før en gang ude i fremtiden. Det er en strategi, der gør at man skal smøre sig med en god del tålmodighed, for det tager tid, før man får den belønning man vil have. Når man taler om tid i forbindelse med investering, så er det gerne flere år, måske også tiår, og ikke blot måneder eller uger. Årsagen til at dette kaldes passiv investeringsstrategi, er fordi investeringen passivt får lov til at ligge i flere år, inden man tager ud sin fortjeneste. Det er dog ikke fordi, det ikke kræver arbejde at lave investeringen i udgangspunktet, med research og at finde frem til det helt rigtige finansielle instrument og selskab eller fond.

En aktiv investeringsstrategi derimod, er bygget på en lidt anden måde at investere på. Da udnytter man volatile finansielle instrumenter, og hvor meget de svinger i værdi, til at tjene penge. Det kræver at man er ‘på’ i en helt anden grad, end ved en passiv investeringsstrategi. Hvis man er en meget aktiv investor på den her måde, så kaldes det daytrading, hvor man åbner og lukker flere handler, inden markedet lukker hver dag. Det er dog en strategi, der typisk indebærer større risiko, fordi man handler med mere volatile instrumenter. Risiko er således også et svært vigtigt element også at have i baghovedet, når man skal investere online.

Hold gode pauser

Når du er i gang med investering, så ved du måske, hvor altopslugende det kan være. Derfor er det meget vigtigt, at man også lader gode pauser være en del af investeringsstrategien, især hvis man som daytrader har gang i en meget intens investeringsstrategi.

Gode pauser handler om at koble af, og tænke på noget helt andet. Derfor kan det være en god ide at planlægge en aktivitet ind i dine pauser. Spil sjove spil på Nintendoswitch.io, når du har brug for en pause i din investering, hvor du tænker på noget helt andet og får flyttet dit fokus.

Hvis du vil bruge dine pauser på at blive bedre til at tænke logisk, noget der måske på sigt kan hjælpe med din investeringsstrategi, så kan sudoku være tingen. Du får både koblet helt af og forbedret dine logiske færdigheder samtidigt. På sudoku24.io, kan du læse alt om sudoku, og hvordan du kan blive god til sudoku.