Er din virksomhed værd at investere aktier i?

At have en virksomhed eller at være en del af den, kan sammenlignes lidt med at bygge et puslespil eller løse en suduko. Alt skal passe sammen og til sidst gå op i en højere enhed. Som det er tilfældet med både puslespillet og sudukoen, kommer man sjældent udenom forhindringer eller udfordringer i forsøget på at få brikkerne eller tallene til at passe sammen. Sådan er det også i en virksomhed. En af de mest væsentlige brikker, der skal passe sammen med resten, er økonomien. Hvis økonomien i virksomheden ikke er på plads eller er tilstrækkelig til at dække alle udgifter, er det svært få det hele til at gå op.

Din økonomiske situation er altafgørende

Uanset om du er en del af en stor eller en lille virksomhed er din økonomiske situation vigtig. Ikke blot for dig selv og virksomheden, men også for alle omkring dig. Både banken, kunder eller mulige investorer interesserer sig for din situation. Jo bedre virksomheden står økonomisk, jo mere attraktiv er den. Din kreditvurdering spiller en stor rolle i forhold hvor attraktiv virksomheden er. Hvis din virksomhed har en dårlig økonomi vil de færreste investere aktier i den. Så for at sørge for at din virksomhed bliver succesfuld er det en god ide, at økonomien er den første brik i pulsespillet.

Hvis din virksomhed er tiltalende over for investorerne stiger din kreditvurdering. Jo bedre din økonomi er, jo bedre er din mulighed for eventuelle lån til at udvide og gøre virksomheden bedre.

Med en god kreditvurdering bliver renten på dit lån i banken også større, da de ved at du og din virksomhed kan betale lånet tilbage.

Med det in mente har du mulighed for at gøre din nuværende virksomhed mere attraktiv for investorerne eller du kan starte en ny virksomhed op, selvom det kan virke uoverskueligt og besværligt. Men hvis blot din økonomiske historik er i orden og alle betalinger er overholdt er din kreditvurdering stor, hvilket giver dig gode chancer for at låne i banken til en virksomhedsopstart. Økonomien er en forudsætning for en god virksomhedsstart, så hvis det er på plads, kommer resten hen ad vejen. Men før du kaster dig ud i at starte en ny virksomhed op, er der nogle ting at huske på inden – også selvom du har alle de økonomiske aspekter på plads.

 

Kom hurtigt og enkelt i gang med din nye virksomhed

Det første der er vigtigt at huske på i forbindelse med opstart af en virksomhed, er at finde ud af hvilken slags virksomhed der er tale om. Er det en enkeltmandsvirksomhed, Anpartsselskab (ApS), Aktieselskab (A/S) eller Interessentskab (I/S). Det er vigtigt at vide inden du foretager et lån i banken, da der er forskel på hvor høj startkapital der er i de forskellige virksomhedsforme. Når det er på plads skal din virksomhed CVR registreres for at kunne blive betragtet som en rigtig virksomhed.

Herudover er det også værd at overveje hvilke produkter eller ydelser du vil sælge, samt tjekke op på konkurrenterne, både i forhold til priser og marketing. Herudover er en produktportefølje og en marketingplan også værd at overveje, på den måde har du overblik over hvilke produkter der er til rådighed, samt hvilken form for markedsføring du vil gøre brug af. Herudover har du over et overblik over hvor mange penge de forskellige poster har til rådighed. Derfor er et budget også et must for at holde styr på om økonomien fortsat er god og om alt bliver betalt til tiden. Hertil kan du også overveje hvordan din bogføring skal foregå. Kan det betale sig at gøre det selv eller er betale sig fra det og ansætte en revisor. Når den hårde opstartsperiode er overstået, kan du begynde at fokusere på at gøre din virksomhed attraktiv over for investorerne. Fordi med disse råd bliver din virksomhed helt sikkert værd at investere aktier i.