Ny med aktier? – Aktier for begyndere

Går du som så mange andre og drømmer om at tjene penge på aktier, men er lidt i tvivl om hvordan du lige skal kaste dig ud det? For hvad vil det egentlig sige at handle med aktier? Og hvordan kaster man sig lige ud i det? Det kan være svært at holde det store overblik, når det gælder aktiehandel. Specielt når man er helt grøn og ikke ved hvor man skal starte. Her kan du få et indblik i hvordan du som begynder kaster dig ud i handel med aktier.

 

Hvad vil det sige at handle med aktier og hvilke muligheder har jeg?

Når du køber en aktie, bliver du rent faktisk medejer af den pågældende virksomhed der sælger aktien. Bare rolig, du står ikke lige pludselig med et kæmpe ansvar, nu når du er medejer. Du har blot investeret i et firma, hvor du har ret til en del af det eventuelle overskud. Nu flere aktier du har, nu stører en del af kagen har du ret til, hvis der altså er et overskud.

Du kan også købe aktier, og sælge dem videre på det helt rigtige tidspunkt. Du skal altså købe billigt, og forhåbentligt sælge dem lidt dyrere. På den måde tjener du lidt på at sælge dem videre, dog gælder det om at være god til at forudse. Du skal være på forkant og satse.

 

Hvordan gør man?

I dag foregår alt på internettet, og det samme gælder aktiehandel. Du kan finde et utal af forskellige platforme der er designet til aktiehandel. Alt du skal gøre er, at finde den platform der appellere til dig, oprette en profil, sætte penge ind på din konto, og så bare kaste dig ud i det. Selvfølgelig skal du lige lære siden du har valgt, at kende. Men når du først kender til det tekniske, og har fået en forståelse for aktiehandel, så er det nærmest piece of cake.

 

Hver forberedt

Det er en god ide at kende til de brugte termer, inden du går i gang. Du kan snildt rende ind i begreber som MidCap, Gearing, Bull-marked, C20 osv. Hvis du ikke ved hvad de betyder og indebærer, bør du lige lave en google-søgning og sætte dig lidt ind i sagerne. Du bør selvfølgelig også undersøge de firmaer du ønsker at investere i, så du ved lidt inden du kaster om dig med penge.

Det kan måske være lidt uoverkommeligt lige her til at starte med, men bare rolig, du skal nok lære det.

Hvis du føler dig lidt sat ud af kurs, så prøv et af de mange aktiespil der findes på nettet. Her handler du med virtuelle penge, og har derfor ikke noget at tabe. Det er en god måde at få et indblik uden at risikere noget.

 

Læg en plan

Inden du kaster dig i alverdens aktieinvesteringer, er det en god idet at have helt styr på hvad du laver. Først og fremmest bør du være helt afklaret med, at der en risiko ved køb og salg af aktier. Du kan aldrig være 100% sikker på, at det vil ende i profit. Aktier kan stige og falde, fra den ene dag til den anden, og nogle aktier er et større sats end andre. Hav det in mente, inden du kaster dig ud i det. Derudover bør du lægge en plan for, hvor mange penge du vil have med i legen. Du bestemmer selvfølgelig over dine egne penge, men det er en god ide, at have en ide om, hvor mange penge du egentlig kan tåle at miste, uden at du risikere at ende i næste program af Luksusfælden. Derudover bør du kun bruge dine egne penge til investeringer – lad vær med at optage nogle form for lån, for at du kan købe aktier. Det skal passe ind i din økonomiske livsstil. Når du har lagt en plan, ved hvordan du gør og hvad du vil investere i, så skal du jo bare springe ud idet. Og huske nu: tab og vind med samme sind!